Tips van de verkeersbeer

Natuurlijk willen we allemaal dat onze kroost veilig op school geraakt en na de lessen veilig weer thuis komt. Maar als we daarom allemaal met de wagen tot aan de schoolpoort rijden, zorgen we zelf voor een onhoudbare en levensgevaarlijke situatie. Bovendien belasten we daardoor het milieu en zorgen we voor een concentratie aan fijn stof op de plaats waar onze kinderen de hele dag zullen verblijven en … ademen!

Hoe kan het anders?

enkele tips:

1. Vermijd gemotoriseerd vervoer.

Woon je minder dan 3 km van de school? Dan moet het echt mogelijk zijn om te voet of met de fiets naar de school te komen. Bovendien is extra beweging altijd goed voor de gezondheid.

Te voet? Geen probleem dan, een paar goede stapschoenen en na een goede 20 minuten stappen ben je op school.

Met de fiets? Zorg voor een degelijke fiets die voldoet aan de voorschriften van het verkeersreglement. Zorg ervoor dat je kind een fluohesje en een fietshelm draagt en als je mee fietst, vergeet die dan zelf ook niet aan te trekken/op te zetten.

2. Probeer het met het openbaar vervoer

Zijn te voet of met de fiets echt geen optie?  Neem dan eens een kijkje op deze website:

http://reisinfo.slimweg.be/reisinfo/

Je plant er de beste bus- of tramrit van je huis naar je school.

3. En als je dan toch de auto neemt?

  1. Vertrek op tijd
  2. parkeer in één van de straten in de buurt van de school en stap verder met je kind tot bij de oversteekplaats. Doe hetzelfde om je kind bij de school op te halen.


Comments are closed